Utrka i dalje neizvjesna

Bidenu i Michigan, blizu je pobjede; Trump podnosi tužbu Vrhovnom sudu

Demokratski kandidat je također kazao da se svaki glas na izborima treba prebrojati, te da će, ako pobijedi, to biti "pobjeda za demokraciju i pobjeda za Ameriku".
Vijesti / Politika | 04. 11. 2020. u 23:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Demokratski kandidat na američkim izborima Joe Biden rekao je u srijedu da očekuje kako će postati novi američki predsjednik jer vjeruje da je jasno da njegova kampanja pobjeđuje u dovoljnom broju saveznih država.

"Nakon duge noći prebrojavanja, jasno je da osvajamo dovoljno država kako bismo dosegli 270 elektorskih glasova potrebnih za osvajanje predsjedništva", rekao je Biden.

"Ne želim sada proglasiti pobjedu, ali želim reći da vjerujemo kako ćemo, kad se prebrojavanje završi, biti pobjednici", dodao je Biden.

Demokratski kandidat je također kazao da se svaki glas na izborima treba prebrojati, te da će, ako pobijedi, to biti "pobjeda za demokraciju i pobjeda za Ameriku".

Biden je oko 23 sata prešao 70 milijuna glasova. Trenutno ih ima 70.470.208. Trump u ovom trenutku ima 67.286.343.

Podsjetimo, bivši potpredsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i trenutni demokratski kandidat za predsjedničku fotelju Joe Biden od danas drži rekord za najveći broj dobijenih glasova u povijesti američkih izbora. Biden je oborio rekord koji je držao bivši predsjednik SAD-a Barack Obama, koji je 2008. godine osvojio 69.498.516 glasova.

Bidena još samo pobjeda u Nevadi, gdje tijesno vodi, dijeli od Bijele kuće. U toj državi, međutim, konačan broj glasova neće biti poznat prije četvrtka.

Rezultati se još trebaju proglasiti u Pennsylvaniji, Georgiji i Sjevernoj Karolini, gdje je također vrlo neizvjesno i nije nemoguće da Biden osvoji i neku od njih.

S druge strane Trumpova kampanja podnosi tužbu Vrhovnom sudu te traži da preispita odluku državnog suda Pennsylvanije, koji je dozvolio da se broje glasovi i nakon izbornog dana.

Kopirati
Drag cursor here to close